fredag 20. mai 2011

Tekstkonkurranse - kort frist!

Aschehoug er ute etter tekster om ungdom – av såkalte «nye stemmer».
Jeg kan ikke finne noe om dette på nettsiden deres, bare på Facebook.
Jeg forstår dette som en slags konkurranse, der premien er å bli publisert. Forlaget har nemlig planlagt en utgivelse til høsten: «11 i 11 : 11 nye stemmer i 2011».
Forlaget skriver: 
«Vi leter etter historier med ungdom i hovedrollene. Tekster som på en eller annen måte kretser rundt ungdomstid, uten at vi legger føringer for sjanger eller tema

Teksten skal ha max 30.000 tegn, og sendes til Johanne.Askeland.Rothing@aschehoug.no

Med «nye stemmer» mener forlaget stemmer som er nye for Aschehoug forlag, eller som ikke har gitt ut noe for ungdom før. Dette vet jeg, fordi jeg spurte om det.
Fristen for innsending er kort – allerede 1. juni. Hvis du har noe liggende som kan passe, kanskje det er en idé å finne det fram?

2 kommentarer:

  1. Takk for tips om Aschehougs novellekonkurranse. Den var jammen underkommunisert. Nesten som en test for å se om folk finner fram... Jeg sender i alle fall en tekst som med litt velvilje oppfyller kriteriene.

    SvarSlett
  2. Hei vestaas! Ja, det var ikke lett å få øye på den der. Jeg tolket invitasjonen/etterlysningen som en novellekonkurranse med en gang jeg så dette. Men de sier altså at teksten kan være innen hvilken sjanger som helst, og "konkurranse" er mitt ordvalg, ikke forlagets. Håper du er medlem av facebook, så du kan gå inn og lese helt eksakt hva som står :-) Og lykke til hvis du skal sende bidrag!

    SvarSlett