torsdag 5. januar 2017

Førsteopplaget av «Nydelig og en halv» er utsolgt

Da er det tomt for Nydelig og en halv på lageret mitt! Hele førsteopplaget er utsolgt; formelig revet vekk! :-)
Men så skulle det jo heller ikke så mye til, siden opplaget bare var på 50 eksemplarer. Og jeg har gitt bort flere eksemplarer til venner og familie... Noe egentlig regnskap har jeg heller ikke ført, men jeg prissatte slik at jeg fikk dekket utgiftene til trykkeriet og i tillegg fikk et ørlite overskudd.

Uansett: Nå er det tomt, og jeg har begynt å revidere teksten litt, før jeg eventuelt bestiller et nytt opplag. Skriften ble liten og jeg hadde heller ikke laget innrykk som letter lesbarheten. Noen eldre potensielle kunder nektet å kjøpe boka, før jeg hadde blåst opp teksten, så da så!
Jeg burde innsett dette med skriftstørrelsen tidligere, men jeg lærer underveis! Jeg fikk et prøvetrykk av boka og så egentlig allerede da at skriften ble i minste laget, men så var jeg litt lei og ønsket å bli ferdig så fort som mulig, så jeg bare kjørte boka i trykken som den var.

Nå som jeg har sittet og redigert, har jeg jo skjønt at det er en viss rekkefølge det er lurt å følge. Jeg burde blåst opp teksten først, før jeg begynte å lage innrykk. For når teksten blåses opp, forskyves den, og da passer det ikke med innrykk alle steder jeg først satte dem inn. Jeg lager innrykk der det er nye avsnitt, bortsett fra på toppen av sider og etter ekstra linjedeling.
Boka kommer til å bli noen sider ekstra, så det blir spennende å innhente pris. Nå er det nytt år også, og kanskje noe generell prisstigning fra trykkeriets side.

Redigering kan være litt kjedelig, men det kan være en grei jobb å ta når man er sliten i hodet eller for uinspirert til å gjøre noe annet skrivearbeid. Hvordan er det med deg, liker du å redigere?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar