tirsdag 27. desember 2016

«Du skal jo ha overskudd til å skrive!»

En av de hyggelige tradisjonene med jula, er julekortene (eller aller helst juleBREVENE) man får fra venner og familie. Jeg har i "alle år" sendt en del brev og kort, før om årene alltid håndskrevet til alle, men de siste årene har jeg måttet jukse litt med tekstbehandlet brev som et supplement.

Jeg synes det er veldig hyggelig og egentlig litt nyttig også, å skrive julebrev. Slik får jeg i grove trekk oppsummert hva som har skjedd det siste året, noe som gir meg en nyttig påminnelse om at året faktisk har vært fullt av både erfaringer og opplevelser. Ofte tenker man at der har det gått enda ett år og ingenting spesielt har skjedd, men det har det jo.

En av de hyggeligste passusene fra årets julekort, var fra ei venninne som formante meg om å huske på meg selv, underforstått ikke bruke opp alle kreftene på jobb, for «Du skal jo ha overskudd til å skrive!»
Jeg ble så glad fordi hun må ha forstått hva skrivingen betyr for meg, og jeg kjente - da jeg leste ordene hennes - at hun har så innmari rett! Jeg trenger å skrive for å kunne føle meg som et helt menneske!

La gå at skrivingen "bare" er en hobby, noe jeg gjør på si', men det er viktig for meg å ha i alle fall litt tid og overskudd til det. Slutten av 2016 var det strevsomt på jobb, i tillegg til at det har vært mye som har skjedd i privatlivet i hele år. Derfor har jeg omtrent ikke skrevet noe på flere måneder. Og jeg har virkelig savnet det.
Jeg håper det blir bedre til neste år, slik at jeg ikke i like stor grad har jobben med meg hele tiden, men kan konsentrere meg om helt andre ting når jeg har fri.

Fortsatt god jul til alle som følger bloggen min, og måtte dere alle få et godt nytt skriveår!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Så fint at det er flere enn meg som skriver julebrev og ser nytteverdien av dem! Jeg tenker også som deg, at det er greit å få oppsummert litt om hva som egentlig har skjedd i løpet av året i et sånt brev. Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette, og takk for hyggelig kommentar :-)
   Det er godt vi er noen som holder på tradisjonen med julekort og julebrev, det er i alle fall en tradisjon verdt å ta vare på, synes jeg.

   Slett
 2. Hei! Riktig godt nyttår til deg! Ikke minst når det gjelder skriving - klok venninne du har :) Jeg har inntrykk av at du greier å finne de gode skrivelommene uansett om du tar lang pause, så plutseligjen. Julehilsener synes også jeg er hyggelig, og jeg er for gammeldags til å tenke at FB og epost kan erstatte de fysiske kortene/brevene som kan settes fram som en del av julepynten. Noen få kort er imidlertid nok, og det gjør ingenting om ikke alle jeg sender til sender kort tilbake, men noen fysiske må jeg altså ha. Forresten, jeg har tatt vare på noen av de fineste jeg har fått opp gjennom årene, dermed har jeg kort å pynte med selv om også jeg etter hvert må overgi meg til moderne tider... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og godt nytt år! Vi som liker å skrive, liker vel også å skrive kort og brev, kanskje?
   Jeg håper 2017 kan by på mange og gode skriveøkter for både deg og meg - leser på bloggen din at du har tenkt deg på skrivereise; det høres herlig ut. Lykke til med alle de ulike prosjektene dine!

   Slett