lørdag 12. mars 2016

Snart påske

Snart påske. Det er da man pleier å komme i kriminelt
humør, ikke sant?

Når det gjelder arbeidet med å få til trykt utgave av Nydelig og en halv, har det ikke skjedd en tøddel siden sist. Jeg venter på svar fra trykkeriet; jeg sendte PDF av teksten, sammen med forside og bakside av omslaget til en bestemt person i trykkeriet.
Det er samme person jeg har hatt kontakt med helt fra jeg ba om prisoverslag på jobben og han har normalt vært kjapp med å svare meg hver gang jeg har sendt en e-post. Jeg antar han enten er syk eller har ferie, men hvis jeg ikke har hørt noe i løpet av starten av neste uke, er det mulig jeg sender en liten purring.
Det jeg ønsker nå er at han skal se på det jeg har sendt. Kanskje er det greit nok sånn, kanskje har han innspill på noe jeg bør gjøre annerledes. Jeg er spent på å høre.
Jeg har det jo ikke travelt med dette prosjektet, ting får bare ta den tiden de tar.

Mens jeg venter, har jeg tatt fram en kriminalroman jeg har nevnt på bloggen tidligere. Jeg fikk positive tilbakemeldinger fra et forlag om at dette var skikkelig spennende, bortsett fra slutten. Vanligvis lytter jeg ikke så altfor nøye når folk sier noe om verket mitt, når de likevel ikke vil gi meg avtale og samarbeide om utgivelse; da pleier jeg fremdeles å følge mitt eget hode. Men akkurat denne gangen syntes jeg det var noe fornuft i innspillet, så jeg har nå skrevet en ny slutt. Det har vært utfordrende: Å ta fram historien, rive slutten i fillebiter og prøve å sy den sammen på en ny måte, det har ikke vært lett. Men nå er jeg ganske fornøyd, faktisk.

Opprinnelig tenkte jeg selvpublisering av denne romanen også, men nå lurer jeg på om jeg skal forsøke ett stakkars lite forsøk til, på å få romanen antatt av et anerkjent forlag. Det kan ikke skade, tenker jeg. Jeg har vært så inderlig lei av den biten der; tenkt at jeg aldri vil prøve igjen å sende et manus til forlag, men man skal aldri si aldri, og det er alltid mulig å bygge opp nytt håp.

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Det hørtes spennende ut med den historien du har skrevet ny slutt til! Og hvem vet, kanskje det er det som skal til, for å vekke forlagets interesse? Lykke til :-)

  SvarSlett
 2. Skal si du er produktiv! særlig når du jo ikke har ubegrenset antall skrivetimer pr uke. Høres smart ut å jobbe videre med det manuset når du fikk en såpass tydelig tilbakemelding på at det var bra. Sender du da til det samme forlaget, eller blir det å mase? Jeg ville kanskje sendt dem et vink om at du har skrevet om slutten, så kan de få anledning til å lese den nye versjonen om de vil. Men du må vel følge magefølelsen din, og ikke vet jeg heller om forlagene er interesserte i å få inn nye versjoner med mindre det er avtalt. Lykke til i alle fall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr Kreatur! Jeg ER ikke så produktiv, men HAR kanskje vært det. Jeg har omtrent ikke skapt ny tekst de siste årene, bare flikket på halvferdige ting jeg har liggende. Den nye avslutningen er for så vidt ny tekst, men det er gammel tankegods, om du skjønner. Ristet løs, stokket om og puslet sammen på nytt.
   Jeg sender ikke til det samme forlaget; det var et tydelig nei i svaret jeg fikk derfra. Det var heller ikke et stort, kjent et jeg sendte til da, men det vil jeg gjøre nå. Et forlag jeg nesten ikke har sendt noe til tidligere, fordi jeg ikke har regnet med å ha sjanse der. Har tenkt om dette forlaget at det ikke gir ut særlig mye underholdningslitteratur. Denne romanen her føler jeg er mer seriøs, så da tenker jeg at jeg kan prøve.

   Slett