tirsdag 31. mars 2009

De første leserreaksjoneneDer jeg var til stede da kjøpere pakket opp og kikket på boka, var det flere som berømmet utseendet, tykkelse, papirkvalitet. De leste bakpå (den såkalte ”vaskeseddelen”) og syntes det virket som boka kom til å bli spennende å lese.
Det er også gledelig å oppleve at noen som ikke har fått spørsmål om å kjøpe, som nå ser kolleger går og vifter med boka, får lyst til å kjøpe de også, og etterbestiller fra meg. Jeg kjøpte nemlig noen få eksemplar ekstra, men nå er de snart borte alle sammen! (JUHU!)
(Til deg som fortviler fordi du ikke fikk bestilt: Det er fortsatt muligheter. Du kan låne på biblioteket, kjøpe i din lokale bokhandel eller på nett: http://www.publicabok.no i stedet!)

Det er mange som forteller meg at de har lagt boka til side, og SPARER den til påske. De gleder seg til å lese den, og vil altså spare den til påska, som er lesetid for mange. Høres ut som en genial plan.

Jeg har også fått tilbakemelding fra ei som har lest hele boka. Hun fikk den i posten lørdag, og i går kveld fikk jeg SMS fra henne der hun skrev at hun var ferdig. Hun syntes boka var spennende, og hun ville vite om jeg hadde mer på lager. Vil det komme en oppfølger? Jeg svarte at jeg har skrevet to fortsettelser, og kanskje de blir utgitt. Leseren skrev at i så fall vil hun allerede nå settes opp på salgslista!

Noen lar seg engasjere av oppførselen til enkelte personer i boka. De har for eksempel irritert seg over Britt, og Marie også. Jeg synes det er et godt tegn; det betyr at man tror på personene, at de oppleves som virkelige.

Er det noen som har flere reaksjoner de vil dele? Sleng på en kommentar! Det trenger ikke være ros; det er kanskje mer å lære av ris.

3 kommentarer:

 1. Jeg er ferdig!!! Klarte ikke å vente til påske, da jeg først hadde begynt.Ble revet med fra første stund!Det var så mye som skjedde hele tiden, og jeg måtte jo vite hvordan det gikk. Fine personskildringer, og så kjente jeg igjen bygdelivet, og det å være ganske ung... Troverdige personer, som jeg både likte og ikke likte :-) Så da luer jeg jo på hvordan det går med Marie, og når jeg får vite det??

  SvarSlett
 2. Dette blir så spennende! Jeg er en av de som sparer boka til påska :-)

  SvarSlett
 3. Til Murmel: Kjempeglad for å høre at du likte boka, og at du kjente deg igjen, både i bygdelivet og i det å være ung! "Troverdige personer" er også noe som varmer å høre! Mange takk! Det kan bli en stund å vente på fortsettelsen, men kanskje om et år? (Håpe-håpe.)
  Til Guro: God bokpåske!! :-)

  SvarSlett