søndag 14. mai 2023

Hvorfor jeg ikke søkte

En venn gjorde meg oppmerksom på at Gyldendal hadde tilbud om ettårig skriveskole, med søknadsfrist 24. april. Du kan lese om tilbudet her, selv om det nå altså er for sent å søke: https://www.gyldendal.no/artikler/gyldendals-skriveskole/

Den første tanken jeg hadde da jeg hørte om skolen, var "Det gidder i alle fall ikke jeg å søke på." Fordi jeg tenkte at svaret er gitt - jeg pleier å få nei uansett hva jeg forsøker på.
Deretter innvendte jeg overfor meg selv at det var da altfor negativt og pessimistisk av meg. Den som IKKE søker, får i alle fall ikke plass. Og jeg så også at det på samlingene forventes at hver enkelt kommer med innspill på de andres tekster. Sånt innbiller jeg meg at jeg er god på, så jeg kunne vært et godt hode å ha med i gruppa i så måte.

I fortsettelsen tvilte og trodde jeg ca annenhver dag. Men enden på visa ble at jeg ikke søkte. Fordi da jeg bestemte meg for bare å sende av gårde en tekst, oppdaget jeg at søknaden skulle sendes i posten, og søknadsfristen gikk ut samme dag.
Så sånn ble det med den saken. Så er det også en kjensgjerning at jeg er veldig egen. Jeg vil koke sammen min egen grøt, etter eget hode. Og det betyr ikke så mye for meg lenger, om jeg noen gang får avtale med et seriøst forlag eller ei. Jeg skriver alltid på et eller annet uansett, og det er det viktigste for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar