onsdag 6. april 2016

Prøvetrykk av «Nydelig og en halv»


Her holder jeg prøvetrykket
i hånda mi. Forsiktig, så ikke alle
arkene skal ramle ut...
Mandag fikk jeg pakke levert på døra; det var prøvetrykk av boka mi. Jeg sto egentlig på farten ut, men tok meg tid til å rive opp pakka og ta vidunderet i øyesyn.

Arkene er ikke limt fast i omslaget; det hele var bare holdt sammen med strikk, så dette er med rette et "prøvetrykk", man har ikke laget et prøveeksemplar som ser ut som en ordentlig bok.

Jeg ble litt overrasket over størrelsen på teksten inni boka, men dette tar jeg som lærdom uten å gå for å gjøre noen endring nå i innspurten.
En annen gang skal jeg nok velge større fonter. Heldigvis er fonten jeg valgte en som er godt leselig, og trykken er skarp og tydelig, så folk skal nok klare å tyde skriften, selv om de har blitt alderslangsynte, slik jeg selv er blitt.

Jeg syntes også at forfatternavnet ble litt lite og plasseringen virker tilfeldig. Derfor har jeg spurt trykkeriet om dette kan endres uten altfor mye bry; da vil jeg gjerne ha navnet mitt flyttet til sentrert under tittelen, og i litt større fonter.
Et tilfeldig valgt oppslag
Jeg sendte tilbakemelding til trykkeriet dagen etter, men har ikke fått noe svar foreløpig. Jeg hadde også noen spørsmål om trykkeriets andel av pliktavleveringen til Nasjonalbiblioteket, og jeg lurer på om trykkeriet kan anslå hvor mye det vil koste i porto om jeg bestiller et visst antall eksemplar.

Jeg har det jo ikke travelt, så jeg avventer litt; det er helt greit for meg om trykkeriet tar seg av mer presserende oppgaver før de tar for seg mitt ubetydelige, lille oppdrag. Men hvis jeg ikke har hørt noe i starten av neste uke, kommer jeg til å purre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar