mandag 11. april 2016

Et mikroskopisk opplag

I dag fikk jeg svar fra trykkeriet, uten at jeg behøvde å purre. Hurra! :-)
Omslagets forside blir rettet, slik at navnet mitt blir satt med litt større skrift, og sentrert under tittelen. Det er jeg veldig godt fornøyd med.

Trykkeriet kommer til å sende to eksemplar til Nasjonalbiblioteket i pliktavlevering, så nå kan jeg nok være helt sikker på at jeg har å gjøre med et profesjonelt trykkeri. Ikke at jeg var i tvil fra før, heller.
Porto jeg fikk oppgitt for å sende 50 ex hjem til meg, var aldeles ikke avskrekkende, så da bestilte jeg like godt 50 stk. Et søtt, lite opplag, kan man si.

Og det aller mest fantastiske, er at leveransen sannsynligvis kommer til å være hos meg i løpet av uka! :-)

Så snart bøkene er i hus og jeg har fått faktura slik at jeg sikkert vet alle utgiftene, skal jeg regne litt på hvilken stykkpris jeg skal ta for å unngå underskudd. Og så kan jeg gå litt mer aktivt ut til venner og kjente og ta imot bestillinger.

2 kommentarer:

 1. Hei! Du verden, skulle du ikke ha mer enn 50? Jo, du antydet at opplaget var mikroskopisk, men jeg tenkte at hvis både bokhandlere og biblioteker i nærområdet ditt skulle ha + familie og venner og faste lesere etc, så holder vel ikke 50 så lenge? Aha - du tar sikte på å ta en ny runde ganske snart, og dermed få gleden av å skrive "2. opplag" inni boken - glimrende idé! :)
  I alle fall, lykke til med både ebok og opptrykk! Det virker som om det tekniske har gått veldig greit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr Kreatur! Ja, 50 er et mikroskopisk opplag, jeg vet det. Ved utgivelser på Publica forlag har jeg måttet forhåndsselge 100 ex, og det har jeg slitt med. Rundt 50-60 er hva jeg har klart å "bli kvitt" ved å selge til slekt og venner. Aller helst ville jeg hatt et trykkeri som tilbød Print on demand, men det har jeg ikke greid i å finne. Jeg kunne sikkert bestilt flere, men har ikke lyst til å ha noe stort lager liggende. Derfor bestiller jeg heller et nytt opplag senere, og da kan jeg som du skriver skryte av 2., 3. eller 4. opplag :-)
   Det er billigst å bestille store opplag, men så var det lagerplass og sånn, da.

   Slett