torsdag 18. februar 2016

Pristilbud på trykking og andre forberedelser til bokutgivelse

Det er en stund siden jeg har lagt ut noe på bloggen, så her er en liten oppdatering. Jeg har kommet et godt stykke videre i gjennomgangen av Nydelig og en halv, men det har tatt tid. Ting går ikke fort når man går med museskritt...
Det har rett og slett ikke vært mulig å prioritere skriveprosjektene høyere denne siste tiden; sånn er bare livet av og til!

Hjemmekontoret har gjennomgått en oppgradering siden sist. Den stasjonære PC-en jeg hadde begynte å bli treeeeg; bare å starte den tok tid, det ble gjerne sånn at jeg skrudde på PC-en og gikk for å ordne et eller annet i huset (som regel dreide det seg om å lage en kopp kaffe...) mens den gjorde seg klar. PC-en begynte uansett å bli en del år gammel, så det var greit å investere i en ny før den plutselig kunne finne på å ta kvelden. Nå har jeg fått en liten bærbar PC som omtrent ikke tar noe plass. Den er veldig lekker og lett, og utrolig stillegående. Selv om jeg ikke har jobbet spesielt mye med skrivinga utenfor hjemmekontoret, så har jeg nå muligheten!
Til PC-en har jeg fått en dockingstasjon slik at jeg kan bruke stor skjerm og godt tastatur til den, samt koble opp den eksterne harddisken der jeg har alle bildene og dokumentene mine lagret.
Det er alltid litt strevsomt å bytte utstyr, men nå er det endelig plassert på en funksjonell måte, og slik at kontoret føles ryddig og hyggelig. Godfølelsen er viktig!

Når det gjelder bokutgivelsen kan jeg fortelle at jeg i fjor innhentet tilbud fra et trykkeri; hva skulle de ha for å trykke opp et lite opplag av Nydelig og en halv? Svaret jeg fikk gjorde at jeg fant det mulig å realisere romanen også som papirbok.
Jeg innhentet tilbud fra et annet trykkeri nå nylig, og siden det er lenge siden jeg fikk det første tilbudet, må jeg spørre på nytt; tipper prisene er skrudd noe opp siden tilbudet ble sendt meg i fjor.
Jeg spurte et tredje trykkeri også, men de har ikke svart på en uke, så da er kanskje denne typen småoppdrag uinteressante for dem. Jeg sitter med en liste over flere jeg muligens kan kontakte, men jeg tror ikke jeg skal bruke mer tid og krefter på dette; nå har jeg uansett to å velge i.

I dag sendte jeg søknad til ISBN-kontoret hos Nasjonalbiblioteket, og de leverte veldig kjapt denne gangen. Jeg har allerede fått tildelt ISBN til den trykte utgaven, så nå er det bare å gjøre boka klar, egentlig...
Jeg håper jeg i løpet av våren skal være klar til publisering, men med museskritt vet man aldri - ting kan fort ta mye lengre tid enn man tror. Trøsten er at så lenge man går i riktig retning, kommer man i alle fall nærmere og nærmere målet!

2 kommentarer:

 1. Hei! Så godt at du fik byttet ut datamaskinen mens den ennå virket! Jeg opplevde jo totalhavari i januar, og hadde det ikke vært for at jeg nylig returnerte fra skriveturen med backup som var bare en uke gammel, ville det blitt et ordentlig mareritt. Enig i at det er fint å være fleksibel med laptop, trodde jeg skulle farte litt mer rundt omkrng med min, men jobber nok best her på hjemmekontoret. Laptop-en har ikke vært på en eneste café så langt...

  Det høres ut som om Nydelig og en halv er klar for publisering! Så spennende! Har du forresten lest de siste innleggene på Bens forfatterblogg? Han går gjennom mye som gjelder ebok utgivelse.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg! Ja, jeg begynner sakte, men sikkert å nærme meg utgivelse. Jeg greide å komme helt til slutten av manuset i går med finlesing og flikking, nå gjenstår å skrive det ut og ta den aller siste korrekturen. Føler jeg må klare å sette strek snart nå.
   Ja, jeg har sett at Bens forfatterblogg har innlegg som interesserer, men takk for tipset. Vi har hatt kontakt tidligere og jeg har fått tips om konverteringsprogram. Jeg har sagt det før og sier det igjen: Å blogge har ført veldig mye bra med seg!
   God helg til deg også! :-)

   Slett