torsdag 12. november 2015

Utsetter utgivelse til 2016


Da er jeg gjennom rettelsene jeg noterte meg etter nøye gjennomlesning av papirutskriften av «Nydelig og en halv». Det jeg kjenner etter denne gjennomgangen, er at jeg ikke er helt fornøyd.
I enkelte partier er språket for slapt; det er for mange "omstendeligheter" og tomme småord. Jeg kjenner også at jeg er litt lei teksten akkurat nå, jeg ville mye heller brukt tiden til å skrive noe nytt... Jeg tørster faktisk etter å ha tid til å dykke ned i en kreativ prosess... Egentlig liker jeg den følelsen; det betyr at skrivekløen fortsatt lever.

Det er ikke sjelden at man blir trøtt og lei like før en utgivelse, og vurderingsevnen blir også sliten og kan svikte. Derfor tror jeg nå at jeg gjør lurt i å la teksten hvile, kanskje til etter jul. Så ta den fram igjen, jobbe meg gjennom hele boka en gang til med det for øyet at jeg skal stramme inn, forsøke å uttrykke meg enklere alle steder det er mulig. Etter gjennomgangen bør jeg ta enda en papirutskrift og lese korrektur forhåpentlig for siste gang. Først da tenker jeg boka er klar for utgivelse.

Det er jo ingenting som haster, bare jeg selv som setter håpefulle mål for meg selv. Det hadde vært gøy med en utgivelse i 2015, men da måtte jeg ha staket ut akkurat det målet mye tidligere.

4 kommentarer:

 1. Hei! Helt enig, jeg tror du gjør det rette. Hvis du ikke er helt fornøyd og har følelsen av at dette stemmer, er det sikkert lurt å la det ligge litt, og heller se på det med friske øyne om en liten stund. Når både du og manus har fått hvilt litt, skal du se at det vil ta seg opp, og du får lyst til å arbeide med det igjen. Jeg heier på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei GJ! Glemte nesten å svare på denne, beklager det. Takk for hyggelig kommentar. Det er nok best å la manuset hvile litt nå før absolutt siste innspurt. Jeg ønsker jo at resultatet skal bli best mulig :-)

   Slett
 2. Hei Randi! Er litt sent ute, har vært hektisk her. Men ja, jeg tror også at det var et smart valg. Det er jo bare snakk om et tall, året altså, det er viktig å ikke gå på akkord med seg selv bare fordi 2015 skal bli 2016 :) Håper du finner måter å holde den tiltagende skrivekløen både i sjakk, men også i live. Det er jo en god følelse når det kribler og du kjenner skapertrang. Kanskje du greier å styre noe av energien inn i "Nydelig og en halv" etter jul?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å kjenne skrivekløe, vil gjerne holde på den følelsen! Men tror ikke jeg får nytte av den med tanke på Nydelig og en halv. Der er jeg i en annen fase, pirke, finpusse, avslutte. Nå har jeg lyst til å skape nytt materiale. Får jeg tid nå fram til jul, dykker jeg antakelig ned i noe nytt, forsøker å få avstand til og ny godhet for Nydelig og en halv.

   Slett