lørdag 11. desember 2010

AVSLAG III

Feelgood-romanen jeg har så stor tro på, fikk avslag fra det første forlaget jeg prøvde den hos. Dette forlaget brukte tre måneder på lesing og vurdering.

Redaktøren ga meg et hyggelig og kommuniserende svar, med en uttalelse som viste meg at hun har lest grundig igjennom, og siden har hun brukt tid på å forme et svar til meg som er både velfundert og gjennomtenkt.
Det kan vel være mange grunner til at et forlag betakker seg. Denne gangen fikk jeg en følelse av at boka mi ikke var så verst, men at redaktøren ikke ble nok ”tent” på den, og følgelig slo den kritiske leseren i henne inn for fullt. Hun pekte på ting jeg kunne ha gjort annerledes for å få boka enda bedre, men hun ville altså ikke at hennes forlag skulle være med på den prosessen.
Jeg er ikke uenig i det hun nevner, men samtidig vil jeg ikke akkurat nå, uten å ha prøvd manuset hos flere først, gå inn for vidtgående revisjoner av manuset.

Jeg mistet uansett ikke troen på boka mi – så om ikke lenge er den på vei til et annet forlag.

7 kommentarer:

 1. Stå på! Tenk bare på Levi Henriksen... Han som ble refusert mellom 70 og 80 ganger før han ble antatt;)

  SvarSlett
 2. Nei, vi skal ikke gi oss, Cecilie! :-) Takk for støtten - det setter jeg pris på!

  SvarSlett
 3. Jammen meg ikke bare bare å skrive bøker nei. Lykke til! =)

  SvarSlett
 4. Nei, Kasiopeiiasbok - det er ikke bare bare. Men på den andre siden: Hvis det var veldig enkelt, så var det kanskje ikke så spennende å prøve, heller? ;-)

  SvarSlett