torsdag 12. mai 2016

De første tilbakemeldingene


Huttemegtu, som tida flyr! Fire uker siden forrige innlegg; det føles da vitterlig ikke så lenge siden?
Det har vært en veldig travel periode på biblioteket i det siste, siden vi har lagt om til RFID-teknologi. 60.000 enheter skulle "brikkes"; nå nærmer vi oss 50.000. Alt som sto inne da vi stengte for 14 dager ble merket, men nå må alt materiale som var utlånt tas. Vi limer inn en liten radiobrikke, og så må denne programmeres med unik identifikasjon og alarm - det betyr at hver eneste bok, CD eller film må behandles, og etterpå skal den tilbake på riktig plass i samlingen. Som du forstår er det mye jobb!
På grunn av ekstra jobbing og styr, har jeg ikke hatt overskudd til å tenke skriving eller boksalg eller noe som helst den siste måneden. Men det skal bli mer av det i tida framover, håper jeg.

Siden sist har jeg fått de første tilbakemeldingene på boka mi. De er udelt positive, og det gjør veldig godt å få litt ros, det innrømmer jeg gjerne! :-) En kunde på biblioteket, som jeg kjenner litt, sa hun virkelig hadde kost seg med boka mi, og det varmet å høre. Det er akkurat det jeg ønsker; at folk skal hygge seg med boka.

Jeg har også fått faktura fra trykkeriet, og ble gledelig overrasket. Jeg skal tenke gjennom saken enda en stund rundt hvor mye jeg skal ta per eksemplar når jeg selger videre, men det kommer ikke til å bli avskrekkende dyrt. Jeg ønsker i alle fall at utleggene mine dekkes, og gjerne kan jeg tjene litt per solgte eksemplar også.

4 kommentarer:

 1. Hei! Så kjekt med gode tilbakemldinger! Det er jo nesten bvis på at du har tatt de riktige valgene :) Høres slitsmt ut å omregistrere 60000 titler på jobb, men regner med at dere får enklere rutiner etterpå, så da er det jo bare å stå på med de siste 10000 :) God pinse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ytterst få som har lest boka mi foreløpig, så håper på flere tilbakemeldinger etter hvert. Jeg ga bort to eksemplar til biblioteket jeg jobber på, mor mi har fått ett eks, og så har ei venninne av meg kjøpt den som e-bok. Det man får høre fra familie og venner pleier jo å være positivt, så derfor var det ekstra hyggelig at en låner kom bort og ga meg ros - det hadde hun ikke gjort hvis ikke hun virkelig mente det.
   Registrering av utlån og innlevering blir mye enklere med RFID, vet ikke om du har registrert lån selv når du har vært på Deichmanske og lånt - da er det bare å skanne lånekortet og deretter legge bøkene (eller lydbøkene, musikkCDer osv) på et bestemt felt på automaten, så blir alle lånene registrert kjapt og greit.

   Slett
  2. Akkurat ja! Jo, jeg har jo nettopp brukt det nye systemet. Tenkte ikke så langt som at det jo er naturlig at samme opplegg tas i bruk i hele landet. Det fungerte utmerket, trengte ikke engang å ha med lånekortet for å innlevere (og jeg som var så opptatt av å huske passordet mitt) :)
   Fin 17. mai - hurra!

   Slett
  3. RFID kommer nok til å bli mer vanlig etter hvert. Særlig siden meråpent bibliotek-bølgen slår over landet; skal det være mulig med selvbetjent bibliotek, må registreringen være så enkel at alle kan få det til. Folkebibliotekene eies av kommunene, så det er opp til hvert enkelt bibliotek (kommune) å investere i teknologien. Det koster jo en del med slikt utstyr, og folkebibliotekene er ikke kjent for å sitte på de store pengesekkene, så det kan komme til å bli noen av de mindre bibliotekene som ikke har råd. Dette siste bare som en kommentar til det du skriver om at det er naturlig at teknologien tas i bruk over hele landet.

   Slett