torsdag 5. juli 2018

Sommermodus

Det er sommer, og sommeren begynte tidlig på østlandet i år. Nå er det rett og slett hett. Det er deilig med sol og badetemperaturer, samtidig er det uår for bøndene. Været får vi ikke gjort noe med, det er bare å ta det som det kommer. Og nyte, i den grad man har anledning. Personlig synes jeg det er fantastisk når man kan bade utendørs i Norge uten å fryse seg blå i løpet av noen minutter! Det er virkelig ikke hver sommer man opplever slike lange varmeperioder.

I slik varme er det ikke alltid like lett å holde tankene samlet om noe. Som vanlig om sommeren, i alle fall når jeg ferie, pleier tankene å boltre seg. De leker, og springer fra ide til ide. Da skriver jeg på en måte masse i hodet hver dag, men det er lite konkret som kommer ut av det, i form av filer på datamaskinen, eller notater på papir.

Det jeg har begynt med, som jeg tenker kan være fin skrivejobb når jeg ikke har anledning eller ork til å sitte lenge av gangen ved PCen, er å få ned minner fra barndommen. Det kan være en måte å holde skrivemusklene varme på, om ikke annet. Og det er spennende å se hvor mye jeg egentlig husker. Når jeg først begynner et sted, så dukker det opp en god del, virker det som.

Hvordan er det med deg? Orker du å skrive noe i varmen? Eller tar du rett og slett ferie fra tastaturet?

2 kommentarer:

 1. Hei! En liten hilsen fra meg, nå var det jammen lenge siden! Helt enig at det ikke er lett å samle tankene om skriving når det er så varmt som det har vært denne sommeren! Jeg har fått gjort noe, men ikke nok, har jeg følelsen av. Samtidig trenger man en pause innimellom også. Ønsker deg lykke til med dine prosjekter! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette! Takk for hilsen :-)
   Nå er det blitt litt høstlig hos oss - i dag morges var det bare 6 grader her. Da kan det hende det går bedre å samle tankene igjen.
   Enig med deg - det er godt å ta pause også, kanskje har man nytt pågangsmot og mer inspirasjon enn før sommeren.
   Lykke til med dine skriveprosjekt også! :-)

   Slett