tirsdag 20. september 2016

16-9-16


Fredag var det femti år siden jeg ble født. Alder er en rar ting,  for selv om den er målbar er den lite håndgripelig, og jeg synes det er veldig rart at jeg nå har levd hele femti år! Selvfølgelig kjenner jeg at jeg har levd en stund, har opplevd og vært med på mye, men samtidig føles det som veldig kort tid siden jeg var f.eks. 30.
På innsiden er jeg vel mye den samme, selv om jeg kan si jeg kjenner meg tryggere på meg selv, og jeg stiller meg mer avslappet til mange ting, tar ikke alt så tungt. Det er vel det som er livserfaring; man vet at mye kan ordne seg, uten at man behøver bekymre seg opp og i mente, ingen vits i å ta sorgene på forskudd.
Selv om jeg skriver at jeg kjenner meg tryggere og alt det, så kan jeg likevel føle meg liten og dum i enkelte sammenhenger, som i «ikke på høyde med situasjonen». Kanskje er det bare bra, for da vil jeg muligens fortsette å være forsøksvis ydmyk og for all del ikke brautende eller besser-wissersk. Ikke i alle sammenhenger, i alle fall.
Jeg skal forsøke å ikke bli sånn at jeg til stadighet gnåler om «Jeg som har levd så lenge vet jo at...», og «Så gammel som jeg har blitt», selv om jeg har hørt meg selv komme med enkelte utsagn  av denne typen i det siste; på jobben er jeg nå en av de eldste, tenk det.
Jeg synes jo ikke at alder er så viktig når det gjelder andre, så da får jeg prøve å tenke sånn om meg selv også.

Jeg er meg, og det er umulig å leve lenge uten å bli eldre. Sånn er det bare!

Overskriften på innlegget i dag: Jeg liker tall med mønster i. Som fødselsdatoen min: 16-9-1966. Det ble ganske fint mønster på datoen min for femtiårsdagen også (i alle fall når jeg korter ned årstallet til -16):
16-9-16.

6 kommentarer:

 1. Hei, og gratulerer med vel overstått stor bursdag! Helt enig i at alder er en spesiell greie - opplevd alder er noe annet, absolutt! Det er fremdeles noen år igjen til jeg kommer til det runde tallet, men jeg synes det er like rart hvert år og plutselig å ha en annen alder enn før :-) Men alternativet til å bli eldre er jo ikke spesielt bra, er det vel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det! Enig med deg i at det ikke er noe alternativ å IKKE bli eldre - den som vil være med, må bare regne med å øke i alder og visdom! ;-)

   Slett
 2. Hei Randi, og gratulerer masse med dagen! Så runde tall kan godt feires i flere dager, så dermed dropper jeg "vel overstått" selv om den første kaken sikkert er borte :)
  Jeg kjenner meg igjen i det du beskriver, selv er jeg eldre enn jeg nok greier å oppfatte. År kan fly av gårde altfor fort, men jeg prøver å fylle på med noen "milepæler" eller ihvertfall hyggelige minner som ikke gjentas ofte. Trenger noen knagger å henge tiden på. Forøvrig synes jeg alder er flott, har aldri helt forstått hvorfor samfunnet generelt alltid har dyrket "ungdomskilden", at det er en kompliment å bli tatt for å være ti år yngre enn man er - det burde heller vært en fornærmelse :) Å bli voksen er jo en belønning og ikke en slags straff. Kos deg med kake nummer tre (og fire)! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr Kreatur og takk for gratulasjoner! Feiring i flere runder blir det nok; det startet dagen før med kake på jobb. Selve dagen var jeg bortreist, så har ikke hatt noe selskap; det blir kanskje senere en gang. Og da blir det kake! Kake hører med på bursdager, det er i alle fall sikkert.
   Jeg er enig i at det er flott med alder, selv om det ikke kunne falle meg inn i å bli fornærmet om noen tok meg for å være ti år yngre enn jeg er ;-) Å vokse i alder og (forhåpentlig) visdom er en god ting, folk som har levd en stund har ofte andre perspektiver på ting, og mye å tilføre.
   Håper du unner deg litt kake i ny og ne, du også, selv om jeg har skjønt det er smalhans hos deg om dagen...

   Slett
  2. PS: Kommentaren din ble postet dobbelt, så jeg slettet den ene.

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett