søndag 31. juli 2016

SOMMERFERIE


Da er jeg helt på tampen av mine tre ukers sommerferie. Det har vært ganske avslappende, rolige dager, mye lesing, men minimalt med skriving. Hvis man ikke regner med det som skjer i hodet på en, da, for på rolige dager kjenner jeg at tankene får tid og plass til å boltre seg. Det gjør godt å kjenne at hodet fortsatt ivrer etter å jobbe på det viset.
Når hodet jobber, er det gjerne med nye ideer, men det kan også være at tankene gyver løs på ting jeg har jobbet med før, og ikke gjort ferdig. Akkurat nå føles det siste mest nyttig. Jeg føler ikke at jeg trenger så veldig med nye ideer akkurat nå, jeg behøver heller å bli ferdig med noe av det som allerede er påbegynt.

Lesemessig har sommeren vært helt perfekt: Det har vært deilig å kunne fordype seg i andre forfatteres verk. Det inspirerer!

Hvordan er det med deg? Har du hatt en inspirerende sommer?

2 kommentarer:

  1. Hei! Det høres kjent ut at nye ideer myldrer når alt annet burde fåå prioritet. Har fått noen nye jeg også her i feriehuset, men prøver å konsentrere meg om hovedprosjektet. Det bøtter ned så det blir rikelig med innetid. I seg selv mer deprimerende enn inspirerende, men så blir det ikke så dårlig samvittighet når skriveøktene melder seg. Har lest ferdig en bok jeg hadde med meg, men resten av oppholdet skal jeg lese research til manuset jeg jobber med. Flere bøker blir det nok ikke tid til. Nyt ferieinnspurten!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg elsker gråvær og regnvær når jeg skal skrive! Verste skriveværet er når det er sol og varmt, da blir det liksom feil å sitte inne, rent bortsett fra hvis man virkelig er i gang med noe og sitter helt oppslukt. Skrivegløden er kanskje aller størst når man er sulten på det; håper du klarer å beholde den sulten. Jeg opplevde nok at gløden fortapte seg litt da jeg var heltidsskribent. Jobb er jobb, liksom...

      Slett