søndag 19. juni 2016

Hva nå?

«Nydelig og en halv» er ikke noe nyfødt, lite barn lenger, så den kan overlates til å seile mer sin egen sjø. Naturligvis burde jeg jobbet mer for å selge boka til flere, men jeg er ikke avhengig av å selge så mye, så jeg orker ikke stresse med det; jeg liker ikke å selge og er heller ikke noe flink til det.
Fokuset mitt er å komme videre med skriveprosjektene mine, så hva skjer på skrivefronten framover?

Jeg har nevnt på bloggen en kriminalroman jeg laget en ny slutt på. Manuset på denne sendte jeg for en måneds tid siden til et forlag, og venter på svar. Fra forlaget har jeg ikke engang mottatt en foreløpig melding om at manus er mottatt, og jeg blir litt sånn: Skal jeg spørre om manus er kommet fram, eller er det å mase? Samtidig synes jeg det er litt uproft av forlaget å ikke svare, siden jeg skrev spesielt i e-posten min at jeg ønsket en tilbakemelding om at manus var kommet fram. Jeg antar at de har mottatt manuset, men ikke sendt meg noe foreløpig svar av en eller annen ubegripelig grunn. Jeg har nemlig sendt manus til dem før, heller ikke da ga de noe foreløpig svar selv om jeg ba om det.
Jeg lar det drøye et par uker til, så spør jeg hvordan det går. Hvis jeg får nei fra dem, som jeg selvfølgelig forventer etter alle de nei-ene jeg har fått, kommer jeg enten til å sende til et annet forlag, eller jeg gir ut boka selv på den måten jeg nå har funnet ut fungerer fint for meg; det vi kan kalle hjemmefødsel! ;-)

Mens jeg venter er jeg i gang med å lese og rette opp i en novellesamling jeg skrev for noen år siden. Disse novellene har ligget lenge uten at jeg har sett på dem, så nå finner jeg mye jeg kan rette opp i - ser jo på dem med friske øyne når manuset har hvilt så lenge.
Novellesamlingen er også prøvd mot en del forlag, men jeg begynner å skjønne at noveller vil jeg i alle fall ikke nå inn til noe velrenommert forlag med. Så novellesamlingen har jeg så å si bestemt meg for å gi ut som e-bok, kanskje i løpet av høsten/vinteren? Jeg har også fått en ide fra en annen forfatter som driver med egenpublisering; han har gitt ut noveller enkeltvis som e-bok. Da koster hver novelle bare litt, som en 20-kroning, for eksempel. Kanskje det kan være noe folk kan tenke seg å kjøpe? Det blir jo litt som et moderne skillingstrykk, det. :-)

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Ja, det med om man skal kontakte forlaget hvis man ikke hører noe er en velkjent problemstilling. Enig i at du kan vente litt, men jeg tenker også at det er bra å spørre, da viser du jo at du er ivrig og engasjert. Men det er ikke lett å purre.

  Spennende at du driver med korrektur på gammelt materiale. Det er alltid interessant å se hvor mye man kan gjøre med tekst som har ligget stille en stund! Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar :-)
   En av grunnen til at jeg venter med å purre, er vel at jeg tenker at så lenge jeg ikke har hørt noe, har jeg fortsatt et håp om at de leser og liker det de leser. Når jeg purrer og får svar, så er det ikke noe mer å gå og drømme om.
   Ja, det er fint å ha noe gammelt man kan ta fram - jeg har ikke ro i meg til å skape noe nytt for tiden, så da er det fint å ha noe å flikke på som ikke krever altfor mye konsentrasjon og innlevelse.

   Slett
 2. Hei! Det er så inspirerende å lese om alle planene dine. Du har tydeligvis mange manus i skuffen, både nesten komplette og skisser, det må rett og slett være fantastisk å være i en sånn situasjon at de gamle tekstene nærmest roper på deg :)
  Det med enkeltstående noveller har jeg ingen erfaring med, sikkert artig å prøve. Jeg tenker at det er fint å lese noveller samlet hvis det er noen fellesnevnere, men enkeltstående fortellinger trenger jo ikke å komme i en samling.
  Kjedelig å ikke engang få midlertidig svar, det ville jo vært så enkelt å bare trykke "svar" og skrive en setning. Jeg ville tatt kontakt etter 4-6 uker, så jeg synes ikke at du trenger å vente så mye lenger. Hvis du i tillegg regner med avslag, så er det jo et poeng for deg å kunne gå videre til neste forlag eller hva du nå finner på :) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar!
   Jeg har en hel del manus i skuffen, og mange ideer som venter på videreføring. Man kan nesten kalle det et luksusproblem; hva skal jeg jobbe med nå, jeg har så mye å velge i! :-)
   Jeg har en ide jeg tenker på som et slags hovedverk, en roman som - hvis jeg greier å få den til som jeg ønsker - kunne bli veldig bra, fyldig og fin. Jeg har ventet med den, omtrent som jeg har tenkt at jeg må varme opp litt først. Og så kreves det en hel del research, noe som kommer til å kreve mye arbeid/tid. Tid til skriveprosjekt er ikke noe jeg har så mye av akkurat nå, så derfor utsetter jeg mitt store prosjekt og graver fram gamle manus, slik at jeg har noe å holde det gående med. Det er mulig jeg skal blogge litt om dette å ha planer - jeg er ikke særlig god på planer som har konkret innhold og milepæler, men jeg har selvfølgelig noen planer likevel. Skjønt mye av det er det vel riktigere å kalle drømmer.

   Jeg tar kontakt med forlaget om ikke så lenge, tenker jeg. Takk for rådet :-)

   Slett