torsdag 27. august 2015

Nydelig og en halv

Endelig fridag igjen i dag. Jeg ordnet noen ærender i byen i dag tidlig, deretter var det klesvask og brødbaking, men etter formiddagsmat har jeg sittet og lest og rettet i «Nydelig og en halv.»
Tittelen er et uttrykk jeg har hørt eks-bridgemakkeren til mannen min bruke, typisk er det et han kan bruke etter å ha fått en dram eller et glass øl som har smakt ekstra godt; «Ah! Det var nydelig og en halv!»

En gang jeg hørte han brukte dette uttrykket, tenkte jeg at det der, det kunne jammen meg vært tittelen på ei bok. Fundere, fundere...
Og nå er det tittelen på ei bok jeg skal gi ut!

Det er Stine, hovedpersonen i boka, som kategoriserer; naboen hennes er så kjekk, helt "Herr perfekt" liksom, og når vennene hennes sier at «Å, han er skjønn! Hvorfor sjekker du ikke opp ham!», så avviser Stine det med «Han der? Han stiller nok dessverre i en klasse noen hakk over meg, han er "Nydelig og en halv", ikke sant, bare å glemme...»
Vel, det får vi jo se på.

Akkurat nå var det nydelig og halv med en dag ved tastaturet. Regnvær og gråvær utenfor vinduet mitt, helt perfekt skrivevær! Regn ute, men sol inne! :-)

4 kommentarer:

 1. Hei! Helt enig med deg, dette gjorde seg godt som tittel! Er det en bok som du har fått antatt, eller som du skriver manus til nå? Skjønte at du leser korrektur altså, men ikke om du har fått antatt den. Det hørtes spennende ut i alle fall! Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette!
   Boka er prøvd på tre forlag, alle sa nei. Vet jeg kunne forsøkt flere, men jeg har forsøkt andre manus x antall ganger hos ulike forlag. Jeg tror ikke jeg kommer til å få ja noen gang, skriver nok innen en sjanger som forlagene helst vil putte i serieformatet.
   Derfor blir det selvpublisering som e-bok denne gangen. Det fine med det er at jeg bestemmer alt selv :-)

   Slett
 2. Hei! Så fint å se at du har brødbaking på programmet! :) Sikkert fint med den ukentlige fridagen til prosjekrtet ditt. Ogf selv om du må gjøre et ærend eller to, kan du jo jobbe med manus litt sånn i bakhodet, ikke sant? Liker fortsatt tittelen godt. Temaet appellerer nok ikke helt til meg men så er vel ikke mannlige lesere målgruppen heller. Likte "Døden på skrivekurs" så jeg er sikker på at denne blir fin også. Stå på og kos deg med jobben! :)

  SvarSlett
 3. Ser at du også baker brød, hjemmebakt er best! :-)
  Denne romanen appellerer kanskje mest til kvinner, ja, kanskje ikke nødvendigvis på grunn av tema eller sjanger, men på grunn av perspektivet. Menn kunne jo lese slike bøker for å få innblikk i kvinners tilnærming til kjærligheten/hvordan finne partner, men det er vel sånt de sovner av eller synes er ulidelig pinlig...?

  SvarSlett