torsdag 6. august 2015

Nok et nei – og nå er det nok

Dette er et utkast
til forside. Det kan være det
blir en "løkkeskriftroman"...
Så fikk jeg endelig konkluderende svar fra forlaget som satt med feelgoodromanen min.
Jeg purret dem to ganger før sommerferien, hadde nesten gitt opp å høre noe som helst fra dem, men så kom det et foreløpig svar mens jeg var bortreist på ferie: Forlaget hadde sett på manuset mitt, men ikke tatt noen avgjørelse enda. Da ventet jeg selvfølgelig litt til. Men i dag kom svaret, og det er nok en gang nei.
Forlaget skriver at manuset ikke dermed er uinteressant eller dårlig skrevet, det passer bare ikke i deres utgivelsesplan.

Greit nok. Denne gangen må jeg ha vært veldig forberedt på at svaret ble negativt, for jeg kjente skuffelsen bare som et lite blaff. Jeg hadde – før jeg sendte fra meg manuset denne gangen – bestemt meg for at dette er siste forlag jeg prøver det på. Manuset skal få se dagens lys, men uten ekstern ”fødselshjelp”. Og da blir det ebok.

Det er flere gode grunner til å gi ut selv:

Disse rundene med sende manus, vente på svar, kjenne håpet leve sitt lykkelige, korte liv, for så nok en gang å bli kvalt av et avslag. Disse rundene er så deprimerende, hvorfor skal jeg utsette meg selv for det, når jeg kan slippe?

Jeg er utålmodig. Rundene med forlagsvurderinger tar en liten evighet. Jeg føler at jeg ikke har tid til dette ”tullet”. Jeg vil se resultater.

Jeg kan også regne opp en tredje grunn: At jeg på denne måten får lov til å bestemme selv hvordan boka skal være. Det er vrient å være sin egen konsulent, men jeg har gjort det en gang før, og greier det nok igjen.

Da er det bare å sette i gang. Lese, rette, vaske. Og så få profesjonell hjelp til å konvertere til epub-format, for det har jeg bestemt meg for at skal gjøres skikkelig.

Boka skal hete Nydelig og en halv, og her er noen ord om handlingen:
Stine ser på seg selv først og fremst som karrierekvinne.
Selvfølgelig skal hun også ha mann og barn en dag, men det har ingen hast!
Men så fyller hun 35, på samme tid som hennes aller beste venninne gifter seg og dermed gjør Stine til den siste i gjengen som er singel. Med ett innser hun at hun ikke har all verdens tid; hun må finne en kjæreste straks! Heldigvis har hun venninner med gode råd om hvordan hun skal finne drømmemannen…

2 kommentarer:

 1. Hei Randi! Et kjedelig svar, men de må jo ha likt noe der siden de jobbet på den måten som de gjorde. Synes du skal fokusere på det, det kan være et steg i riktig retning! Jeg liker forresten tittelen på den nye boken din :)

  Ellers er jeg tilbake fra tre ukers ferie. Koste meg med Døden på skrivekurs, så takk for fine lesestunder! Er imponert over detaljrikdommen, ikke rart at du foretrekker større formater :) Og ikke greide jeg å gjette løsningen før det nærmet seg slutten heller, så det ble spennende helt til slutten.
  Ha fin august videre, lykke til med ebok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og velkommen tilbake fra ferie!

   Det er nå tre forlag som har lest og vurdert Nydelig og en halv. Fikk følelsen av at to av dem tenkte det er grei nok bok, og "syntes" at noen andre burde å gi den ut. Men jeg orker ikke å lete mer, gjør det heller selv. Som jeg skriver, liker jeg å ha kontroll på hvordan teksten blir til slutt - deilig å få bestemme dette helt selv!
   Jeg er selv veldig fornøyd med tittelen Nydelig og en halv. Du blogget om dette med tittel for en stund siden, og denne var faktisk starten på boka - jeg forelsket meg i dette uttrykket som tidligere bridgemakker til mannen min pleier å bruke, fabulerte litt rundt hva en bok som het noe sånt kunne handle om, og slik ble romanen til.

   Takk for veldig hyggelig tilbakemelding om Døden på skrivekurs; føler meg beæret over at jeg gjennom den har fått være en del av sommerferien din i år. Morsomt å høre at du ikke greide å gjette løsningen - da greide jeg å gjøre det litt spennende, tenker jeg. :-)

   Slett