onsdag 5. mars 2014

Lun, humoristisk og romantisk

Flere er i gang med å lese Kjære Sandra, og jeg har allerede fått et par tilbakemeldinger. En leser synes jeg skriver godt og sier at boka ble lest i ett strekk.
En annen var plutselig kommet til side 110, og mener om boka at den er "lettlest, lun, humoristisk og romantisk, ja, den dekker det meste."
Jeg lurer på om disse to - og andre - skjønner hva slike tilbakemeldinger betyr for meg. Jeg svarer dem, takker med smilefjes og hjerter, for noen ganger er bilder mer beskrivende enn ord.

I utgangspunktet, mens jeg skapte denne romanen og mens jeg sendte den rundt til forlag i håp om at de ville gi den ut - da hadde jeg veldig tro på den. Jeg koste meg mens jeg skrev den, og hver gang jeg leste den på nytt etter at den hadde ligget litt, var jeg like sikker på at dette var en god ide og godt gjennomført.
Så fikk jeg nei etter nei fra forlagene jeg spurte, likevel fortsatte jeg å tro at dette VAR noe for lesere å hygge seg med. Ikke for alle, det er det ingen bøker som er. Men for noen, i alle fall.
Jeg hadde to testlesere blant vennene mine, og de ga motstridende signaler. A likte boka kjempegodt, mens B ble skuffet. Begge har lest alle romanene jeg har gitt ut, og B mente at Kjære Sandra på langt nær var på nivå med de andre bøkene mine.

Så fikk jeg boka antatt hos Publica, og konsulenten der gikk så hardt til verks at det føltes som en massiv kritikk mot selve ideen, gjennomføringen, språket - det virket som om det meste var galt med romanen. Jeg begynte virkelig å lure på hvorfor forlaget ville gi ut romanen, for det virket ikke som de likte den?

Etter noe om og men fikk jeg en ny konsulent, og vi fikk boka ferdig. Jeg er godt fornøyd med resultatet, både utseendet og innholdet, men må nok innrømme at jeg har vært mer spent på mottakelsen denne gangen, enn jeg har vært noen gang før. Kanskje nettopp derfor betyr de positive tilbakemeldingene så mye.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med din femte roman! Morsom lesing - humret mye for meg selv, du er særlig god på de morsomme detaljene!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre, murmel! Tusen takk! :-)

      Slett