onsdag 15. oktober 2014

Et lite livstegn

Det skjer lite på skrivefronten om dagen, og det er også lenge siden jeg blogget på Interscribo sist.
Men her kommer et lite livstegn.

Det skrives altså ikke så mye her; det skjer ikke stort. Og det lille som skjer, skjer langsomt.
Jeg holder på å lese korrektur på en novellesamling jeg tenkte å publisere som ebok, og jeg har begynt å hente inn priser på å få Word-filen formatert til epub-format. Det anbefales nemlig av ebok.no, for å få et best mulig resultat. Prisene varierer en del, så jeg tror det er lurt å kontakte enda flere for å kunne velge det beste alternativet. Jeg er klar over at det ikke nødvendigvis er det billigste som er best, jeg tror jeg bør lære meg litt om hva de gjør når de formaterer, for å vite hva det faktisk er man betaler for.
Jeg har fått vite at det finnes gratis program man kan laste ned fra nettet, og konvertere selv. Kanskje jeg forsøker på det, finner ut at det er helt håpløst plundrete, og så skjønner at det er bedre å få noen til å gjøre det for meg? Vi får se.

Jeg sysler også med tanken å publisere en kriminalroman som ebok, kanskje ta den før novellesamlingen? En kriminalroman kan jo selge et eksemplar eller to; novellesamlingen anser jeg som uselgelig. Det er mest at jeg har lyst til å få den født og bli ferdig med den; har ingen forhåpning om å tjene noe som helst på akkurat den.

I tillegg leser jeg korrektur på en underholdningsroman som jeg har lyst til å prøve hos et forlag eller to. Lurer litt på om det er noen vits, men det er jo alltid morsomt å prøve. Men jeg vil ikke bruke mer penger på utskrifter og porto, så det må være et forlag som er villig til å ta imot på e-post.


Jeg jobber ganske mye som bibliotekar for tiden, så det er ikke så mye tid jeg har til skriveprosjektene. Men jeg har også fått en slags ro inni meg, har ikke det paniske drivet jeg hadde en periode. Akkurat det er litt godt. Kanskje har jeg fått skrevet av meg den verste raptusen for en stund?

2 kommentarer:

  1. Hei! Så fint å høre/lese fra deg igjen! Jeg fanget vel opp at du ville ta en pause, så da var det ekstra kjekt å se at du jo jobber med flere prosjekter likevel :) Men ellers så er det jo sånn at tiden ikke alltid strekker til, og man jobber litt med ideer og vurderinger sånn mentalt, uten nødvendigvis å forme setninger. Jeg er ekstra spent på den nye underholdningsromanen din, lykke til!

    SvarSlett
  2. Hei Hr Kreatur og takk for hyggelig kommentar! Jeg ser at du om kort tid hopper ut i det å skulle leve ut drømmen om å skrive + litt til. Jeg ønsker det virkelig lykke til! Og jeg håper du deler erfaringer på bloggen din. Å skrive kreativt er tidkrevende. Dvs: Jeg vet at mange klarer å skape litt morgen og kveld før og etter jobb, men det har aldri vært greia mi. Jeg har behøvd tid for å kunne dykke ned i ideene, arbeide meg inn i riktig stemning, eller i alle fall arbeide meg inn i teksten der jeg sluttet sist, for å kunne bringe den videre. Men så jobber jeg mye intuitivt, dvs planlegger ikke mye, historien blir heller til idet jeg skriver. Det kan være enklere å skrive litt nå og da, om man planlegger mest mulig før man setter seg til og skriver.
    Uansett: Det blir spennende å følge deg. Tenker det kiler ganske bra i magen - nå står du på kanten at stupet, klar til å hoppe.

    SvarSlett