fredag 4. september 2009

Manus er sendt

Da har jeg sendt manus til Vårløsnings oppfølger til forlaget. Selve råteksten til denne boka skrev jeg i januar-februar 2007, like etter at jeg var ferdig med Vårløsning. Jeg var fornøyd med universet jeg hadde skapt og spent på hvordan de oppdiktede figurene mine ville greie seg videre i livet – jeg måtte bare skrive en fortsettelse!
I bok nummer to skriver jeg mer om Ola, Mikkel, Hallgrim og Marie pluss en del nye figurer. Konseptet mitt er at bøkene delvis følger utviklingen i Marie og Hallgrims forhold, samtidig som Hallgrim får en politisak å bryne seg på.

Det som er spennende nå er om forlaget kan tenke seg å gi ut boka. Etter alle avslagene jeg har opplevd tidligere tar jeg ingenting for gitt, og troen på prosjektet svinger opp og ned ettersom dagene mine skifter mellom selvtillit eller motløshet.

Nå gleder jeg meg til å stupe inn i en kreativ skriveprosess. Jeg har startet på en kriminalroman, hvis ide jeg synes virker lovende. Jeg har ikke skrevet kreativt på lang tid, så nå skal det bli virkelig moro å boltre seg i fantasien.
Det er ikke alltid like moro med redigering, korrekturlesing, retting og kritisk gjennomlesing i ørten runder, slik jeg har holdt på med nå i månedsvis for å få manuset ferdig.


Håpet er lysegrønt...

4 kommentarer:

 1. Lykke til Randi! Jeg venter spent på din neste bok, eller skal jeg si bøker!

  SvarSlett
 2. Datt inom bloggen din i dag. Mye fin lesing. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Hei Murmel! Moro å høre fra deg - og se at noen etterlater spor. Da er det faktisk slik at noen leser på bloggen min!
  Og hei på deg Jørn! Det var virkelig overraskende. Takk for hilsen! Som du skjønner følger jeg med på bloggen din. Du skriver bra!

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett