onsdag 19. oktober 2016

REGNESTYKKER

Mens jeg leser og retter i romanen jeg tenker å sende til enda et forlag for vurdering, planlegger jeg også å trykke opp noen eksemplarer av Døden på skrivekurs. Denne mer rendyrkede kriminalromanen er mulig å kjøpe som ebok på ebok.no, eller som print-on-demand fra lulu.com. Jeg vet at mange foretrekker papirbok framfor å lese på skjerm, og det å bestille på nettet fra utlandet ser mange som uaktuelt.
Derfor har jeg tenkt å be trykkeriet som trykte Nydelig og en halv, om å trykke opp noen eksemplarer av Døden på skrivekurs også, så kan jeg selge videre. Siden Døden på skrivekurs opprinnelig ble gitt ut på Tekstloftet forlag, og ISBN som følger papirboka er til innbundet utgave, ønsker jeg å få den trykt opp som innbundet. Ellers må jeg få nytt ISBN og kanskje pliktavlevere en gang til.

Det viser seg at innbundet utgave koster en god del mer enn heftet utgave, og jeg sitter nå i tenkeboksen for om jeg skal bestille 20 eller 30 eksemplarer - jo flere man bestiller, jo billigere blir stykkprisen, men hvor mange tror jeg at det er reelt at jeg kan få solgt? Og selv om prisen per eksemplar er mindre, så blir utlegget mitt større, jo flere jeg bestiller.
Prisen videre til leseren bør jo også vurderes. Selv om mange anser innbundne bøker som mer verdt og noe de kan betale mer for, finnes det nok en grense for hvor mye man vil betale per stykk.

2 kommentarer:

 1. Hei Randi! Har vært stille fra meg lenge, bl.a. pga 2 uker i feriehuset. Men nå er jeg ihvertfall på plass ved PCen igjen, måtte november bli fin! :)

  Skjønner at det er vanskelig å bestemme seg, men trøsten får være at om du sitter med noen bøker ekstra, så har de i det minste ingen holdbarhetsdato, og kan sikkert selges på sikt. Jeg ville vel ha tryjkket litt mer enn det jeg trodde ville bli solgt, men det er lett for meg å si som uansett ikke ville kunne forskuttert noe som helst, økonomisk. Kjekt å lese om det praktiske ved å skulle trykke bøker selv, kanskje blir det min tur en vakker dag :) God november!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg! Leste du var i feriehuset, og da er du ikke noe særlig på nett har jeg skjønt. November har ofte mye godt innevær å by på, så vi får håpe det blir en kreativ og produktiv måned!
   Jeg har ikke blogget mer om funderingene rundt hvor mange eksemplarer jeg skulle bestille, men det ble 30. Da kommer jeg til å sitte med et lite lager av alle bøkene mine, bortsett fra Vårløsning - den er helt utsolgt og jeg tror ikke forlaget kommer til å trykke opp noen flere.
   Det er greit å vite at jeg har noen bøker å selge, hvis folk spør. For det hender, heldigvis :-)

   Slett