torsdag 25. august 2016

Et sjeldent anfall av skrivesperre

I dag har jeg hatt min første skrivedag på veldig lenge. Helt alene i huset, deilig stille! Gjorde unna dagens husarbeid i en fei og sørget dermed for å rydde plass til noen timer skriving. Været utenfor vinduene var til og med helt perfekt (det vil si overskyet)! Men... Da jeg satte meg til ved PCen hadde jeg ikke retning eller konsentrasjon til å få gjort noe skikkelig. Tabben var kanskje at jeg startet med å gjøre litt research på nettet i forbindelse med en ide jeg har, og da jeg ikke fant noe særlig, bare mistet jeg tråden og klikket meg lenger og lenger ut på viddene. Av dette ble jeg bare trøtt og lei. I et forsøk på å komme i gang med litt skriving, kikket jeg på flere av dokumentene jeg har lagret på PCen vedrørende de ulike prosjektene mine, men greide ikke å finne en tråd å nøste i noe sted. Så i dag har jeg ikke skrevet noen ting, nesten.

Det er egentlig veldig sjelden jeg får slike anfall av skrivesperre. Nesten alltid har jeg et eller annet jeg kan skrive på. Om ikke annet så kan jeg skrive ned noen stikkord, eller lese språkvask/korrektur på noe.

Forventningene til dagen ble ikke innfridd, men det gjør jo ikke så mye. Skrivinga er jo bare hobby; ingen skade skjedd om jeg ikke produserer noe på en stund.
Hvis jeg virkelig var nødt til å bli kvitt skrivesperra, ville jeg nok tatt meg en tur ut. Møtt andre mennesker, gjort noe helt annet. Kanskje tatt en tur i skogen, plukket bær eller noe. For meg dreier det seg nok litt om å kjenne sult etter å skrive, ha lyst til det, rett og slett. Og den kan komme hvis jeg fjerner meg fra tastaturet.

Hvordan er det med deg? Får du ofte skrivesperre, og har du noen gode råd for hvordan komme videre?

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Helt ærlig, det har ikke blitt noe særlig produktiv skriving på meg heller akkurat i dag. Hvis det er noen trøst. Jeg hadde noen planer, og tenker fremdeles at jeg kan begynne på det, men det begynner jo å bli litt seint på kvelden nå :-) Ikke for det, jeg har ofte arbeidet både bra og ivrig med skriving i nattetimer mange ganger. Personlig synes jeg det er et eller annet med natten, når det blir stille, ingen telefoner eller TV-programmer eller noe annet som forstyrrer. Lettere å samle tankene på den tiden, synes jeg. Håper at vi begge snart er i gang igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette! Det er jo litt trøst i å vite at det ikke bare er meg som har skrivesperre iblant...
   Jeg ser for meg at kveld og natt kan være rolig, god skrivetid, men jeg er a-menneske og vil slite med søvnmangel hvis jeg sitter oppe over natta. For a-mennesker kan trøttheten gå over kveld/natt og man kan sitte oppe, men man klarer som regel ikke å hente inn igjen tapt søvn morgenen etter. I alle fall er det slik med meg.

   Slett
 2. Hei! Først av alt synes jeg det var fint at du fant tid til en skriveøkt! Men ja, at du ikke var produktiv blir jo dobbelt kjedelig hvis det er lenge mellom hver gang du har anledning til å sette deg ned. Jeg kan ikke bidra med noe råd vedr skrivesperre. Jeg pleier å jobbe med noe annet i stedet hvis jeg ikke får til å skrive, men det er kanskje ikke like aktuelt for deg. Dessuten hjelper det jo ikke nødvendigvis så mye på skrivingen, heller... Det er vel bare sånn at enkelte dager funker ikke forfatteren 100%. Sånn kan det jo være i andre hode-krevende jobber også - noen dager får man ikke utrettet så mye. Håper du kommer sterkere tilbake, og at søndagen er fin! Gråvær? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar! Det føles ikke særlig bra ikke å få utnyttet en sjelden fridag, men det er nok som du skriver ikke alltid forfatteren fungerer 100 %. Det går opp og ned med alle, og man må tillate seg selv å ha en lite produktiv dag innimellom uten å bli helt hysterisk.
   Jeg har hatt en fin helg, men uten skriving siden jeg har vært bortreist. Er hjemme igjen nå og det er gråvær, men har noen liter tyttebær som må renskes. God søndag, det som er igjen av den :-)

   Slett