søndag 6. mars 2016

Boka er født!

Nå ligger boka mi i ebok.no
Sist jeg la ut ebok til salg (Døden på skrivekurs) på ebok.no, fikk jeg en e-post etter fila var lastet opp og før den ble lagt ut til salg. Når jeg tenker tilbake, så var det nok helst fordi noe manglet på at jeg hadde gjort jobben helt som jeg skulle... Samme det. Jeg ventet uansett på tilsvarende melding denne gangen. Men da jeg ikke hadde hørt noe før helga, gikk jeg inn og kikket på ebok.no i dag tidlig, og da lå jo boka mi der, helt plutselig! Litt rart å ha født en bok uten å vite eksakt tidspunkt for hendelsen, men det er mye rundt denne bokutgivelsen som føles litt uvirkelig og hastig. Selv om det ikke har gått fort i det hele tatt, fødselen har tvert imot tatt lang tid. Men ofte kjennes det kanskje ut som det går veldig fort den siste biten fram mot utgivelse. Litt som en vanlig fødsel; når det meste av kroppen er ute, så kommer resten med et plopp.

Det gjenstår enda litt pusling med manuset før jeg kan sende det til trykking, kanskje får jeg anledning til å jobbe med dette i dag. Jeg må også tenke litt på om jeg skal gjøre noen PR-framstøt utover det å legge ut informasjon og link på facebook og på bloggen. Kanskje jeg skal ta kontakt med lokalavisa? Jeg ser jo at de skriver om andre lokale forfattere uansett om de har et anerkjent forlag i ryggen eller ikke.
Jeg kan også høre om bokhandelen vil ta inn noen eksemplarer av boka. Kanskje bør jeg også foreta en registrering av bestillinger på forhånd, for å finne ut hvor mange eksemplarer det er fornuftig å få trykt. Beslutninger, beslutninger!

Hvis du ønsker å lese et utdrag fra Nydelig og en halv, så kan du trykke på fanen øverst på bloggen.


4 kommentarer:

 1. Så fint at det gikk smertefritt og kjapt! Jo, du kunne vel fått en tilbakemelding om at den var lansert, men samtidig var det vel det du ba om at skulle skje da du sendte den inn. Er spent på å høre hvordan den lever sitt eget liv videre som ebok. Jeg har ikke testet ut mulighetene som leser, men vet om flere som allerede har lest digitale bøker i noen år. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr Kreatur - og takk for kommentar!
   Har vært inne og kikket på salget, men har bare solgt 1 ex så langt. Jeg vet mange som sier: Nei, jeg orker ikke lese bøker på skjerm. Noen har kanskje aldri prøvd og tror det er fryktelig vanskelig, mens andre tenker at de sitter foran skjerm hele dagen, så det orker de ikke på fritiden. Poenget er: Jeg tror ikke på et stort salg av e-bøker for min del. Ukjente forfattere selger ikke stort av verken det ene eller det andre formatet, er jeg redd. Men jeg får uansett tilfredsstillelsen ved å ha gjort noe ferdig. Salg eller ikke salg, det får jeg bare gi blaffen i.

   Slett
  2. Jeg ser for meg at ebøkene har et litt annerledes marked, eller kanskje et ekstra marked - folk som er på reise og lurer på om de finner en ebok de kan kose seg med. Litt mer sånn spontane lesere tror jeg ofte er villige til å følge magefølelsen når de ser en ukjent tittel. Uansett, salget ditt siger sikkert på sånn etter hvert, og ikke nødvendigvis den første uken :)

   Slett
  3. Hei igjen, og takk for oppmuntringen :-) Du kan nok ha rett i at ebøkene lever i et marked litt på siden av det vante. Det skal jeg ha i mente, og så skal jeg forsøke å ikke være så pessimistisk... ;-)

   Slett