onsdag 9. desember 2009

AVSLAGI dag fikk jeg brev fra Kagge forlag – et avslag. Jeg sendte novellesamlingen min dit for omtrent en måned siden. I brevet står det: ”Vi finner dessverre ikke anledning til å gå videre med dette på Kagge forlag. Takk for henvendelsen.”

De skal i alle fall ha ros for at de var raske til å ta en avgjørelse - fire uker er hurtig i forhold til hva jeg har opplevd andre steder. Og hyggelig at de skrev ”Takk.”

Og hvordan kjennes dette da?
I starten - de første gangene jeg sendte fra meg et manus - var jeg alltid full av håp, kry av det jeg hadde laget. Syntes vel rett og slett jeg var temmelig genial. Avslagene ble følgelig en fryktelig skuffelse. Hvorfor var det ingen andre som så det geniale i det jeg laget?
Nå er jeg blitt mer garvet, og er forberedt på det verste hver gang. Så jeg er langt fra forundret lenger. Skuffet er jeg, men jeg gir ikke opp.

Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med denne novellesamlingen, men jeg får kanskje gjøre som jeg pleier – la manuset hvile noen måneder før jeg tar det fram for n’te gang for å flikke og finpusse. Så må jeg finne enda et nytt forlag å sende det til.

2 kommentarer:

  1. Ja, dette var jo ikke så morsomt! Men det er godt du er litt mer garva nå, det må man sikkert være i den bransjen der. Så ikke gi deg, men gå flerer runder i ringen... Lykke til!

    SvarSlett
  2. Takk for det, Murmel! Jeg skal ikke gi meg. Det er sikkert bare bra med noen styrkende motbakker i livet...

    SvarSlett