tirsdag 7. november 2017

Salget tar ikke akkurat av


I august fortalte jeg på bloggen at jeg ble kontaktet av eBokNorden. De hadde fått forespørsel fra ebok-innkjøpere i Buskerudbibliotekene om eboka mi Nydelig og en halv kunne distribueres gjennom eBokNorden og deretter Biblioteksentralen. Grunnen til at innkjøperne i Buskerudbibliotekene spurte, var nok fordi jeg først spurte dem om de kunne kjøpe inn eboka mi til fylket sin eboksamling.

Jeg leverte det jeg skulle, eBokNorden gjorde det de skulle, og nå er Nydelig og en halv som ebok tilgjengelig gjennom Biblioteksentralen. Men innkjøperne i Buskerud fylke har enda ikke kjøpt den inn. Jeg sendte dem en ny forespørsel, tipset dem om at nå er boka tilgjengelig fra Biblioteksentralen, kommer dere til å kjøpe den? Denne forespørselen har jeg ikke fått svar på foreløpig.

Jeg har også spurt Biblioteksentralen om de kunne ta Nydelig og en halv med i sin nyhetskatalog - disse katalogene bruker bibliotekene for å se hva som har kommet av nyheter, og bestiller ut fra det.
Jeg fikk et hyggelig svar fra Biblioteksentralen: Jo, de kunne godt ta med Nydelig og en halv i neste nyhetskatalog. Grunnen til at de ikke hadde tatt den med automatisk, var fordi boka var tatt inn i sortimentet etter en kundehenvendelse.

Nå har neste nyhetskatalog kommet, men boka mi er ikke med.

Hvor mye mer skal jeg mase? Hele greia med å gjøre eboka tilgjengelig via eBokNorden og Biblioteksentralen ser ut til å ha vært bortkastet. Jeg kunne visst like gjerne gitt bort boka denne gangen også - som jeg gjorde med Døden på skrivekurs...

2 kommentarer:

  1. Ah, det der høres litt demotiverende ut, men samtidig tenker jeg at den kommunikasjonen du har hatt jo må være motiverende. Det er vel selgerbiten som lugger litt, og jeg håper at jeg aldri skal prøve meg på det der. Her tenker jeg mer at hvis ingen vil ta den jobben for meg, kan jeg alltids begrense meg til ukebladnovellene, der er det minimalt med administrasjon selv om noen blir refusert, så klart. Lykke til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og takk for kommentar! Demotiverende er ordet, ja. Takk for at du brakte det til torgs. Jeg hater følelsen av å stå med lua i hånda og tigge om selv de minste små almisser. Og jeg misliker følelsen av å være både usynlig og ubetydelig. Vel er ikke det jeg skriver noe man kan kalle betydningsfull litteratur, men det kan man også si om mye av litteraturen som har blitt født innenfor "det gode selskap", som har fått både fødselshjelp og hjelp til distribusjon. Alt dette vi som står utenfor må ordne selv. Hvis vi orker. Og det er vel det jeg kjenner på akkurat nå, at jeg ikke orker...

      Slett